Orolig i kroppen

Känner mig lite ”orolig” i kroppen igen.

Alltså denna sjukdomen är ju lömsk, konstig och förvirrande. Att jag kan känna mig så bra ena dagen och nästa dag kommer olustkänslan krypande... Och så kan jag liksom inget göra för att komma tillbaka till ”bra-läget” igen. Eller jag vet inte vad jag skall göra...

Jag trodde ju att lederna skulle VÄRKA med stora bokstäver, alltså klart och tydligt i själva leden. Men jag upplever det mer som molande olust känsla... Sedan på toppen av det så värker axlar, armbågar, handleder och knän. Men det kommer och går också. Vissa delar mer än andra. Inget är rött och/eller svullet som läkaren beskrev det. Ibland känns det nästan som i musklerna... från axlarna och ner en bit på överarmarna. Mina anklar och vader svullnar upp på jobbet när jag sitter still.

 

Idag var det dags igen för provtagning igen. Sköterskan skiner upp och säger – nu behöver du bara komma en gång till och sedan bara inför läkarbesök. Hur är det nu då? Känner du att du blivit bättre?

 

Känner jag att jag blivit bättre?

Ja, men jo... jag är ju inte morgonstel nu. Men jag kan ju inte påstå att jag är bekymmerfri. Fem av sju dagar har jag molande värk nån stans... Men jag vet ju inte hur det skall kännas – är detta ett ”bra-läge”? Skall jag vara nöjd här? Eller skall jag känna igen min kropp som den var innan om medicinen biter som den skall?

 

Alltså jag blir tokig på detta!!