Ta emot hjälp

Sedan ganska unga år har jag fått ta hand om mig själv och jag har fått ta hand om min mamma. Från det att jag var 11-12 åring har jag hjälp mamma att bära, handla, tvätta då och då när hennes värk varit svår. 
Vet inte hur det påverkat mig, men jag har ganska ofta haft svårt att ta emot hjälp. Jag har alltid känt att jag måste vara den starka och ta hand om andra. Jag måste hjälpa min mamma och jag måste hålla koll på min pappa. Om jag inte står pall... vem ska då ta hand om dem? Allt kommer ramma om jag inte hjälper dem. 

Nu är jag i det läget att jag behöver hjälp. Jag behöver hjälp av andra och jag behöver lära mig att hjälpa mig själv. 

Det känns jobbigt på så många sätt. 
Det känns jobbigt att inte orka. Att vara så trött, så att det ej finns energi kvar. Det får mig att känna mig lat, fast jag min logiska del av hjärnan vet att så är det inte. Jag behöver vila och samla energi mycket mer än en frisk människa. 
Den andra sidan är att inte klara enkla saker som skära bröd, öppna burkar, knäppa skjortknappar mm. Det får mig att känna mig som en pensionär 😩 

Nu har jag fått hjälpmedel! 

(null)

Min mamma hade sånna här när jag var liten! Det är gamla och sjuka människor som har sånt här! Inte sånna som jag 🙈

Men nu är det jag! Och jag måste komma över mina initiala tankar och nyttja det som jag fått. Det är verkligen fantastiskt att leva i ett land där detta finns hjälpmedel och det delas ut utifrån individens behov. 

Känner mig otroligt tacksam! ❤️